Logo NBPO
De Professional Organizer

De Professional
Organizer

Professional Organizer worden

Professional
Organizer worden

Nieuws, blog & actueel

Nieuws, blog
& actueel

Over Nbpo

Over
NBPO

Print deze pagina

De hoarding-organizer

Bij hoarding - ook wel verzamelstoornis genoemd - is er sprake van chronische desorganisatie. Het kenmerkt zich door uitzonderlijke gehechtheid aan spullen. Er wordt hevige stress en angst ervaren bij het loslaten van spullen. De woning is door de hoeveelheid spullen niet meer veilig. Hoarding hangt vrijwel altijd samen met een psychiatrische stoornis. Het effectief aanpakken van hoarding vraagt om een multidisciplinaire aanpak.

De NBPO is aangesloten bij The Institute for Challenging Disorganization in de Verenigde Staten. Een aantal NBPO-leden hebben de opleiding tot Certified Professional Organizer - Challenging Disorganization aan dit instituut succesvol afgerond. Zij kunnen in samenwerking met ander partijen hoarders begeleiden en adviseren.Hoarding IJsbreker Formulier

Het Hoarding IJsbreker Formulier is een middel dat mensen met hoarding problematiek helpt om een verhelderend gesprek met huisarts of therapeut aan te gaan en zo hulp in gang te zetten. Je kunt dit formulier hier downloaden en uitprinten.

Ben jij op zoek naar iemand die jou kan adviseren en begeleiden? Neem dan contact op met een van onze leden door ‘werkterrein hoarder-organizer’ te selecteren in ons overzicht professional organizers.


overzicht professional organizers 
De Professional Organizer

zoek een professional organizer

Professional Organizer worden
volg dé driedaagse training
Laatste nieuws
NBPO al 20 jaar experts in
rust, ruimte en overzicht!