Logo NBPO
De Professional Organizer

De Professional
Organizer

Professional Organizer worden

Professional
Organizer worden

Nieuws, blog & actueel

Nieuws, blog
& actueel

Over Nbpo

Over
NBPO

Print deze pagina

Hbo-denk-/werkniveau

Om te kunnen deelnemen aan de basistraining voor professional organizers van de NBPO, wordt een hbo-denk-/werkniveau verwacht van de deelnemers. Wat verstaan we daaronder?

Omschrijving hbo-denk-/werkniveau*

Als je geen hbo-opleiding hebt afgerond, kun je door (werk)ervaring en je kwaliteiten toch op hbo-niveau werken. Onder ‘hbo-denk-/werkniveau’ wordt verstaan:

1. Je hebt een goede algemene ontwikkeling.
2. Je hebt goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden en je bent in staat kennis over te dragen.
3. Je beschikt over een analytisch vermogen; je kunt informatie die belangrijk is voor je werk vinden, verwerken, toepassen en doorgeven. Je denkt vooruit en gaat aan de slag met zaken die je kunt verbeteren. 
4. Je hebt specialistische kennis binnen een bepaald(e) vakgebied of branche en je bent op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen binnen dat vakgebied of die branche. Je bent in staat om de kennis inventief toe te passen in nieuwe en complexe situaties.
5. Je draagt verantwoordelijkheid. Je werkt zelfstandig en bent in staat om samen te werken met collega’s, cliënten en andere betrokkenen. 
6. Je bent in staat om te reflecteren op je manier van werken en op je kwaliteiten en je verbindt daaraan actie. Je blijft je diep en breed ontwikkelen.
*) Op basis van de Dublin Descriptoren: deze beschrijven de eindtermen voor studies aan universiteiten en hogescholen in Europa.


Hoe toon je hbo-denk-/werkniveau aan wanneer je geen relevante diploma’s hebt? 


1. Door te omschrijven welke van de hierboven genoemde aspecten je gebruikt in je huidige (vrijwilligers)werk. 
2. Als je nu al op hbo-niveau werkt dan kun je dit laten zien door aan te geven dat je hetzelfde werk doet als collega’s met een hbo-opleiding. 
3. Beschrijf hoe je je in de afgelopen jaren hebt ontwikkeld.

 


 
De Professional Organizer

zoek een professional organizer

Professional Organizer worden
volg dé driedaagse training
Laatste nieuws
NBPO al 20 jaar experts in
rust, ruimte en overzicht!