Logo NBPO
De Professional Organizer

De Professional
Organizer

Professional Organizer worden

Professional
Organizer worden

Nieuws, blog & actueel

Nieuws, blog
& actueel

Over Nbpo

Over
NBPO

Print deze pagina

Basistraining

Professional organizer word je niet van de ene op de andere dag. Het is een bijzonder vak voor structuurliefhebbers die het verschil willen maken. Als professional organizer begeleid en adviseer je bij het creëren van orde en overzicht in tijd en ruimte. Een goede basis is essentieel om het vak goed te kunnen uitoefenen. Wij hebben de NBPO Basistraining op hbo-niveau ontwikkeld om jou die goede basis te geven. Op deze pagina vind je informatie over voor wie deze training is, het programma, de trainers, data, locatie en prijs. We beginnen met de voordelen van de NBPO Basistraining.


De zeven voordelen van de NBPO Basistraining Professional Organizer

 1. Met deze brede training kun je zowel bij particulieren als op de zakelijke markt of intern in een bedrijf aan de slag.
 2. Tijdens de training ga je aan het werk met individuele en groepsopdrachten, discussies en rollenspellen. Je ontvangt persoonlijke feedback op je gedane oefeningen en huiswerk.
 3. Bij de training ontvang je een werkboek en een uitgebreide reader.
 4. De training is ontwikkeld door de NBPO in samenwerking met een onderwijskundige. De training is opgebouwd volgens de methode van activerend opleiden. Dat houdt in dat we rekening houden met de diverse leerstijlen, waardoor een optimaal leereffect is gewaarborgd.
 5. De training wordt gegeven door zeer ervaren en bekwame professional organizers. Op elke trainingsdag zijn continu twee dezelfde trainers aanwezig die elkaar afwisselen, aanvullen en volop praktijkvoorbeelden geven.
 6. Na de training mag je gratis deelnemen aan de eerstvolgende workshopmiddag van de NBPO. Zo kun je een bijeenkomst van de NBPO ervaren.
 7. De training is bij het CRKBO geregistreerd. Dit betekent dat de training voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

De trainers zorgen ervoor dat de training is aangepast aan de laatste ontwikkelingen op het vakgebied. De training vindt plaats op een goed bereikbare locatie in het midden van het land.


Voor wie is onze basistraining?

Deze basistraining is ontwikkeld voor iedereen die professional organizer wil worden. Maar ook voor P&O- en kwaliteitsmedewerkers die intern als organizer werkzaam (willen) zijn. Een hbo-opleiding of hbo-denk-/werkniveau is noodzakelijk voor het volgen van deze training.


Deelnemer voorjaarstraining 2019:
"Leerzame cursus met afwisselende werkvormen gegeven door twee doorgewinterde Professional Organizers. Heldere cursusmap met veel inspirerende links en tips voor verdieping. Gegeven op een verzorgde locatie met dito cateringvoorziening."

 

Het programma van de NBPO Basistraining Professional Organizer

Dag 1

 • Beroep en werkveld van de professional organizer (particulier en zakelijk)
 • Persoonlijke kwaliteiten en het begeleiden van klanten
 • Organiseren van dingen
 • Communicatie met de klant

Dag 2

 • Kenmerken en begeleiding van klanten met een beperking
 • Persoonlijke motivatie en motivatie van klanten
 • Organiseren van informatie
 • Een verdieping in diverse leerstijlen

Dag 3

 • Organiseren van taken en tijd
 • Het stellen van de juiste vragen en technieken om nieuw gedrag aan te leren
 • Veiligheid en ethiek in het vak van professional organizer
 • OndernemersvaardighedenDeelnemer voorjaarstraining 2019:
"We hebben veel onderwerpen besproken, eigenlijk alles wat je kunt tegenkomen in dit vak. En heel fijn dat wij alles als naslagwerk hebben om terug te kunnen lezen."

De trainers

De NBPO Basistraining Professional Organizer wordt altijd door twee trainers gegeven. Onze trainers zijn ervaren professional organizers en lid van de NBPO. Zij weten uit ervaring wat er speelt. Vol enthousiasme nemen zij je hierin mee. Zij verzorgen de trainingsdagen, geven feedback op de verslagen en opdrachten en zijn aanspreekpunt voor tussentijdse vragen. Onze trainers zijn:

 • Anke Algera
 • Petra Bosch
 • Janny Brusselers
 • Ine Lamers
 • Annemiek TigchelaarDeelnemers herfsttraining 2017:
"De trainers zijn op de hoogte van de ontwikkelingen binnen hun vak en doen er alles aan om er een leerzame tijd van te maken."


Meer weten over onze training? Lees onderstaande brochure.

Brochure NBPO Basistraining Professional Organizer

 

Data en locatie

2020

Lentetraining: 3 maart, 24 maart en 14 april (dinsdagen)

Zomertraining: 15 mei, 5 juni en 26 juni (vrijdagen)

Herfsttraining: 3 september, 24 september en 15 oktober (donderdagen)

Wintertraining: 2 november, 23 november en 14 december (maandagen)

Vol?

Als de door jouw gekozen training vol is, kun je je op de reservelijst laten zetten. Bij voldoende aanmeldingen starten we met een tweede groep op dezelfde datum. Je hoort uiterlijk drie weken van tevoren of je geplaatst bent. Zo niet dan schuif je door naar de eerstvolgende training.

 

Adres

NBC congrescentrum

Blokhoeve 1

3438 LC Nieuwegein


Prijs

De NBPO is voor het uitvoeren van de basistraining geregistreerd bij CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Hierdoor is de basistraining vrijgesteld van btw. De prijs voor (aspirant-)leden is per 1-1-2020 € 1.595,- en niet-leden betalen € 1.695,- . De prijs is exclusief de aanschaf van boeken.


Nu aanmelden voor de NBPO Basistraining Professional Organizer

 


Klik op de link om de algemene voorwaarden door te lezen.


 

 
De Professional Organizer

zoek een professional organizer

Professional Organizer worden
volg dé driedaagse training
Laatste nieuws
NBPO al 20 jaar experts in
rust, ruimte en overzicht!