Logo NBPO
De Professional Organizer

De Professional
Organizer

Professional Organizer worden

Professional
Organizer worden

Nieuws, blog & actueel

Nieuws, blog
& actueel

Over Nbpo

Over
NBPO

Print deze pagina Icon rss
21-08-2019, namens Websitecommissie

Reminder aanmelden themadag

We nodigen je van harte uit op de tweede themabijeenkomst van dit jaar. Vrijdag 20 september a.s. ontmoeten we weer graag velen, en met elkaar staan we stil bij EIGENAARSCHAP.

Afgelopen jaar is ‘Eigenaarschap tonen’ in het AD nog uitgeroepen tot het ergste kantoorwoord van het jaar en werd een waardige winnaar genoemd door Japke-d. Bouma, want het voldoet aan alle criteria voor een goed jeukwoord. Het is namelijk:
  • totaal onduidelijk wat het is;
  • je hebt geen idee hoe het moet en aan wie je je eigenschap moet tonen;
  • het klinkt heel gewichtig, ook heel belangrijk voor een jeukwoord;
  • mensen kunnen zich erachter verschuilen omdat niemand door durft te vragen wat het nou precies betekent.
Dus als je baas zegt dat je je eigenaarschap moet tonen, zegt Bouma, roept niemand haar of hem ter verantwoording. "Een ideaal woord dus, voor alle fans van gebakken luchtpraatjes." Artikel AD: Dit is het ergste kantoorwoord van 2018.

Thema ‘EIGENAARSCHAP’

Velen op de werkvloer hebben dus wel eens van de term eigenaarschap gehoord. Maar wat betekent het nu eigenlijk, wat houdt het in? Waarom is het zo belangrijk en relevant voor ons organizers? Op deze vragen en veel meer gaan we een antwoord geven. Drie experts delen en gaan ons aan het werk zetten.

Workshop van Ineke Verdoner | Eigenaarschap – Eigen regie – Zelf sturen – Samen organiseren
We bevinden ons in een tussentijd en op de kanteling van geleid worden naar zelf leiden. Op welke manier ervaren we eigenaarschap over ons leven? Hoe houden we regie? In hoeverre kunnen we over onszelf beslissen? Ineke gaat met ons in gesprek en aan het werk.

Hoe meer eigenaarschap iemand voelt hoe duurzamer de verandering. Tegelijk kan dit ook op gespannen voet staan met de ‘beperkte tijd’ dat jij je klant verder helpt. Daarbij breng je ook je eigen waarden en zienswijze mee. Hoe kan je dit matchen met het systeem van de klant? Hoe ga je om met het aloude 'ik weet wat goed voor jou is'? Waarin beweeg je mee en wanneer niet?

Meer informatie over Ineke Verdoner vind je op www.detussentijd.nl.

Lezing Max Wildschut | Brein, evolutie & werk. Het gaat uiteindelijk altijd over menselijk gedrag.
In zijn lezing neemt Max Wildschut ons mee naar onze oorsprong, ons brein, de evolutie en ons gedrag nu. Hij staat stil bij de vraag als; wat is ‘eigenaarschap’ gezien door de bril van evolutie en hoe verhouden eigenaarschap en motivatie zich tot elkaar. Wat is het belangrijkste voor ons organizers (in praktijk vaak trainer en coach op ons vakgebied) om mee te nemen naar de praktijk.

Max Wildschut is evolutionair psycholoog en richt zich op vraagstukken rond prestatie, motivatie, samenwerking en leiderschap. Hij schreef hierover in onder meer de boeken: Darwin voor managers (2009), Gezag (2013) en Stop Denk Doe (2015). www.maxwildschut.nl

Workshop Marco van Pijckeren | Is dat van mij?
Eigenaarschap kent vele verschijningsvormen. Voor de een is het bezitten van een zaak en daar al dan niet zorg voor dragen, voor de ander is eigenaarschap het nemen van initiatief en ‘dingen’ doen en soms is eigenaarschap juist het nemen van verantwoordelijkheid. En wat blijkt nu... in lang niet alle gevallen is men zich bewust van zijn of haar eigenaarschap. We noemen dit instinctieve onbevoegdheid, want "daar ben ik toch niet van…?".

Instinctieve onbevoegdheid is het vanuit je onderbewuste jezelf niet bekwaam achten om eigenaarschap te nemen. Wanneer neem je eigenaarschap en wie is zich eigenlijk bewust van die keuze om eigenaarschap te nemen in voorkomende situaties. Pak jij de leiding, neem je eigenaarschap voor jouw rol in het team? Ben je bewust van de verschillende rollen die je aanneemt wanneer teams van samenstelling wisselen?

Instinctieve onbevoegdheid leren herkennen en omzetten naar bewust competent gedrag. Daar gaat de sessie met Marco van Pijckeren over. In de workshop "Is dat van mij?” worden deelnemers op een laagdrempelige manier geconfronteerd met hun tegeninstinctieve reactie daar waar het gaat om eigenaarschap. In een aantal werksessies en wisselingen van groepen wordt eigenaarschap als thema behandeld. Vooral de individuele rol die eenieder daarin neemt wordt onder de loep genomen. Nimble Institute: Home

NB: Ter illustratie van de sessie is er een cartoonist aanwezig die op ludieke wijze de ontdekkingen in beeld brengt. Als naslagwerk en herinnering op het netvlies van de deelnemers.

Programma
09.30 - 10.00 Ontvangst en registratie
10.00 - 12.00 Workshop Ineke Verdoner
12.00 - 13.00 Lunch
13.00 - 14.30 Lezing Max Wildschut
14.30 - 15.00 Koffie & thee pauze
15.00 - 16.50 Workshop Marco van Pijckeren
16.50 - 17.00 Plenaire afsluiting
17.00 - 17.30 Borrel en netwerken

Praktische informatie
Deze themabijeenkomst vergt een investering van NBPO-leden van € 58,94 incl. btw. Het bedrag is opgebouwd uit resp. € 47,- excl. btw en € 2,07 fee voor het reserveringssysteem.
Niet-leden zijn welkom en betalen € 184,33 incl. btw. Het bedrag is opgebouwd uit resp. € 147,- excl. btw en € 6,46 fee voor het reserveringssysteem.

NB:
  • In 2019 zijn we weer genoodzaakt om een bijdrage te vragen, maar we proberen die beperkt te houden. De ledenbijeenkomsten met daaraan gekoppelde ledenvergaderingen zijn en blijven gratis. Daarnaast willen we investeren in hoge kwaliteit van sprekers.
  • No-show wordt niet gehanteerd bij betaalde bijeenkomsten, mits entree is betaald. Bij niet betalen van entree wordt dit alsnog geheven (zonder verhoging met no-show).
Aanmelden
Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@nbpo.nl.

Locatie
LET OP: WEGENS ORGANISATORISCHE REDENEN IS DE LOCATIE GEWIJZIGD.

DYNAHOUSE
Perkinsbaan 11
3439 ND Nieuwegein

Er zijn bij het pand en in de directe omgeving voldoende gratis parkeerplaatsen.
Via OV: bus 65 rijdt in 24 minuten van Utrecht Centraal Station naar de Wattlaan op 2 minuten loopafstand van de Perkinsbaan.
Een tweede optie is de sneltram nemen naar City Plaza, het grote winkelcentrum van Nieuwegein. Van daaruit is het 25 minuten lopen naar de Perkinsbaan.

Voor meer info, klik hier.

Boeken/producten/diensten
Er zijn tafels aanwezig voor collegiale boeken/producten/diensten/doorgeefspullen. Wil je hier gebruik van maken dan kun je dat melden bij Elise van Heerde via projecten@nbpo.nl.

Heb je inhoudelijke vragen? Mail dan naar projecten@nbpo.nl of neem contact op met Elise van Heerde via 06 – 28 04 01 83.

Heb je vragen over de betaling en/of het betalingssysteem mail dan naar info@nbpo.nl.

Wij zien je graag op vrijdag 20 september. Tot dan!

Hartelijke groet,
Bestuur NBPO en activiteitencommissie


Agenda NBPO 
De Professional Organizer

zoek een professional organizer

Professional Organizer worden
volg dé driedaagse training
Laatste nieuws
NBPO al 20 jaar experts in
rust, ruimte en overzicht!