Logo NBPO
De Professional Organizer

De Professional
Organizer

Professional Organizer worden

Professional
Organizer worden

Nieuws, blog & actueel

Nieuws, blog
& actueel

Over Nbpo

Over
NBPO

Print deze pagina Icon rss
01-04-2019, namens Bestuurslid Educatie & Kwaliteit

Nieuws uit het bestuur

Ontmoeting met collega's vanuit de hele wereld

Ik had het voorrecht om als bestuurslid van de NBPO een gratis entree ticket te winnen voor de APDO conference van 19 en 20 maart in Londen die door onze collega's in het Verenigd Koninkrijk elk jaar wordt georganiseerd.

Ik was daar met nog vier andere collega's uit Nederland maar het was voor mij een eerste internationale ontmoeting met collega's vanuit de hele wereld.
Wat me het meeste is bijgebleven en me heeft geraakt is het enthousiasme van alle vrouwen en mannen die daar aanwezig waren en heeft me heel erg gesterkt in het idee dat we wereldwijd een prachtig beroep hebben maar dat er nog veel werk te verzetten is om ons beroep en onze expertise zichtbaar te maken.
Het was een intensieve en mooie ervaring en ik moest op sommige gebieden af en toe best uit mijn comfort zone stappen om bijvoorbeeld zo maar op voor mij totaal onbekenden toe te stappen, maar het leverde altijd hele leuke onverwachte ontmoetingen op.
Met name het gesprek met een bestuurslid van de APDO heeft mij een bevestiging gegeven dat we in Nederland goed bezig zijn en op sommige zaken voorop lopen want zij gaan bijvoorbeeld nu pas hun specialisaties op de website zetten.
Daarnaast lopen zij tegen dezelfde problemen en uitdagingen aan hoe je
een steeds grotere wordende beroepsvereniging draaiende houdt met een grote inzet aan vrijwilligers en hoe je de kwaliteit van alle leden blijft voeden en garanderen.
Inhoudelijk heb ik niet echt veel nieuwe kennis opgedaan maar een herhaling van sommige kennis was heel waardevol.
Wat ik opvallend vond was dat de kwaliteit en presentatie van de verschillende workshops varieerde van heel inspirerend tot soms ook gewoon heel slecht en saai (de hele tekst van je powerpoint in tekst laten zien en het geheel gaan voorlezen!)

Op het moment dat jullie deze nieuwsbrief ontvangen is Marianne Winter, onze nieuwe voorzitter, op de terugreis van haar 4 daagse conferentie bijeenkomst bij de NAPO in Amerika en ik ben benieuwd naar haar ervaringen. We zullen waar mogelijk onze beide ervaringen inzetten binnen ons bestuur en waar mogelijk vertalen naar onze vereniging.

Ook kijk ik uit om als bestuurslid met bijna allemaal nieuwe bestuursleden het komende jaar te gaan samenwerken in het bestuur.

Als jullie goede sprekers met interessante presentaties of boeken of cursussen tegenkomen die jullie willen aanbevelen laat mij het weten via educatie@nbpo.nl

Met vriendelijke groet Diana
 
De Professional Organizer

zoek een professional organizer

Professional Organizer worden
volg dé driedaagse training
Laatste nieuws
NBPO al 20 jaar experts in
rust, ruimte en overzicht!