Logo NBPO
De Professional Organizer

De Professional
Organizer

Professional Organizer worden

Professional
Organizer worden

Nieuws, blog & actueel

Nieuws, blog
& actueel

Over Nbpo

Over
NBPO

Print deze pagina Icon rss
08-03-2019, namens Anke Algera, voorzitter

Nieuws van het bestuur 12-03-2019

In de bestuursvergadering via Skype van afgelopen donderdag kwamen weer vele zaken voorbij. Als eerste de voorbereiding van de ALV op 22 maart a.s. Een dezer dagen ontvangen jullie de stukken daarvoor. De activiteitencommissie heeft daarna een inspirerend programma samengesteld over nalatenschap en de laatste levensfase. Hoewel het onderwerp wellicht triest klinkt, belooft het een boeiende bijeenkomst te worden. Vergeet voor deze dag niet je entreeticket mee te nemen.

Afgelopen week is een aantal van ons gebeld door RTLZ met de vraag mee te werken aan een zakelijk programma. In dit programma behandelen ze steeds onderwerpen en zoeken daar bedrijven bij die iets te vertellen hebben. Voor het programma dat gaat over mensgericht ondernemen en productief bezig zijn zoekt de redactie iemand die bezig is met timemanagement. Om deel te kunnen nemen moet je € 2.900,- betalen. In het verleden is RTLZ vaker op zoek geweest naar professional organizers. Het bedrag van € 2.900,- is voor de meeste professional organizers te veel.
Een van onze leden stelde de vraag: "Kunnen we als NBPO niet deelnemen?”. Als bestuur kiezen we ervoor om dit niet te doen. De zendtijd is beperkt, de redactie bepaalt de inhoud en aandacht voor de vereniging in zo’n programma is lastig te verkrijgen. Men wil informatie over timemanagement en niet over ons – de professionals- die mensen daarmee kunnen helpen.

Dat brengt me op het volgende. Het niet hebben van een bestuurslid PR & Communicatie breekt ons o.m. op als het gaat om coördinatie van beursdeelname, en het regelen van persberichten en publicaties. Wie o wie wil deze invloedrijke bestuursfunctie op zich nemen? Onlangs had ik een gesprek met de communicatiemedewerker van MKB-Nederland, ook zij had een aantal interessante suggesties voor ons.
Vorig jaar hebben we een stakeholdersanalyse gemaakt en het bleek toen lastig in contact met hen te komen. De aanhouder wint. Zo is Diana van der Hoek eindelijk in gesprek met Mantelzorg.nl. Zij zoekt nu professional organizers die met haar willen overleggen om de juiste samenwerking te zoeken. Mail naar educatie@nbpo.nl als je hierover zou willen meedenken.

Voor nu: tot ziens op de komende ALV. Voor mij mijn laatste vergadering als voorzitter. Gelukkig is Marianne er om de hamer van mij over te nemen. Daar ben ik blij mee.

 
De Professional Organizer

zoek een professional organizer

Professional Organizer worden
volg dé driedaagse training
Laatste nieuws
NBPO al 20 jaar experts in
rust, ruimte en overzicht!