Logo NBPO
De Professional Organizer

De Professional
Organizer

Professional Organizer worden

Professional
Organizer worden

Nieuws, blog & actueel

Nieuws, blog
& actueel

Over Nbpo

Over
NBPO

Print deze pagina Icon rss
23-09-2018, namens bestuurslid educatie

nieuws uit het bestuur


Beste Collega's

Graag wil ik jullie vanuit mijn bestuursrol Educatie en Kwaliteit informeren. Helaas is de MBO pilot bij de SBB niet goedgekeurd om het vak organiseren en plannen als proef te gaan draaien. Wel heeft de beroepseducatiecommissie vanuit de NBPO samen met LOI een aanvraag ingediend bij de SBB voor een MBO -4 niveau specialisatie/keuzemodule voor assistent organizer a.d.h.v. ons door de Algemene Ledenvergadering goedgekeurd kwalificatiedossier PO. Eén van de redenen hiervoor is dat we binnen de particuliere WMO markt steeds vaker PO'ers( geen NBPO leden) tegen komen met een MBO achtergrond en die een lager tarief hanteren. Door deze keuzemodule aan te bieden zouden we ook hun expertise beter kunnen inschatten en garanderen en zou men van daaruit kunnen doorgroeien ons HBO/NBPO niveau.

Stand van zaken ExSi; in de zomervakantie heb ik 2 volle dagen samen met
2 budgetcoaches van de NVVBS 1 beschermingsbewindsvoerder en 1 toetsontwikkelaar de eerste opzet van de eind- en toetstermen opgesteld voor een nieuw landelijk certificaat voor financieel zorgverlener. Eind november is de verwachting dat ik de vacatures kan uitzetten voor itemconstructeurs voor dit ExSi examen onder onze NBPO leden die als budgetcoach of financieel organizer werken.

N.a.v. Het eerste skype overleg met een aantal NBPO-leden en de bedenker van de Eerlijkverdelen-app hebben we een tijdelijke werkgroep/denktank geformeerd die samen gaan bekijken hoe we de huidige app. zouden kunnen aanpassen aan andere (NBPO)doelgroepen. De app. dus niet alleen gebruiken bij het verdelen van spullen bij nalatenschap, maar ook om bv eerder met onze senioren klanten en mantelzorgers in te zetten bij het opstellen van een codicil bij hun testament of om een verhuizing naar een kleinere woonruimte voor te bereiden. De app. zou ook geschikt kunnen zijn voor stellen die gaan scheiden of juist mensen die gaan samen wonen. Er zij ook lijnen uitgezet met de landelijke notaris bond.(KNB)

De Registratie Advies Commissie (RAC)heeft veel tijd besteed aan het ontwerpen van een nieuw (M)RPO certificaat en zijn nog druk bezig om de handleiding voor aanvraag van het RPO/MRPO lidmaatschap te herschrijven en up to daten naar de nieuwe NBPO huisstijl.

De trainers van basiscursus zijn bijna klaar met het invoeren en bekend worden van een digitale leeromgeving die vanaf januari 2019 gebruikt gaat worden.

Als laatste wil ik namens de beroepseducatiecommissie een oproep doen om ons op de hoogte houden van nieuwe cursussen die jullie gevolgd hebben, zelf geven en aanbevelen om de deskundigheid van ons vak te blijven vergroten en up to date te houden zodat we die in het cursussenoverzicht kunnen bijwerken.
Heb je vragen of suggesties maak dan vooral meer gebruik van NBPO linked-in groep of mail naar educatie@nbpo.nl, bestuurslid Educatie en Kwaliteit ,

Diana van der Hoek
 
De Professional Organizer

zoek een professional organizer

Professional Organizer worden
volg dé driedaagse training
Laatste nieuws
NBPO al 20 jaar experts in
rust, ruimte en overzicht!