Logo NBPO
De Professional Organizer

De Professional
Organizer

Professional Organizer worden

Professional
Organizer worden

Nieuws, blog & actueel

Nieuws, blog
& actueel

Over Nbpo

Over
NBPO

Print deze pagina Icon rss
25-03-2018, namens Ellen Massaro Professional Organizer

Inspiratie bij de APDO Conferentie in Londen

16 en 17 maart jl. was ik samen met mijn NBPO collega’s Anke Algera, Karin Brouwer, Janny Brusselers, Monique Hendriks, Pyc Mori-Hemerik en Marlies Oudijk in Londen, bij ‘Organising Matters’. De conferentie van de Britse ‘Association of Professional Declutterers and Organisers’ (APDO).
De conferentie in 2017 was erg goed bevallen, en voordat het programma van 2018 helemaal rond was, had ik mij al ingeschreven. Ik vind de belevenis van een internationaal congres - zeker met allemaal organizers ‘onder elkaar’, al heel waardevol. En het was weer heel inspirerend, en erg goed georganiseerd (natuurlijk :)).

De start was op en top London: met collega’s in een pub ‘fish & chips’ gegeten, daarna met een kleine groep conferentiegangers een unieke ervaring: de sleutelceremonie van de Tower of London. Een jaar geleden werden de tickets daarvoor al gereserveerd....

De twee conferentiedagen waren goed gevuld met keynotes, presentaties en workshops, die met humor, enthousiasme en kennis van zaken gegeven werden door:
  • Leslie Josel (USA), over de werking van het brein van (jonge) mensen met ADHD, met interessante inzichten en tips.
  • Phil Knox (UK), met slimme tips om met je smartphone o.a. films te maken
  • Ruby McGuire (UK) - schrijven over je bedrijf, hoe doe je dat op een manier die bij je past
  • Shola Kaye (UK) gaf tips voor aansprekende presentaties – aan de hand van ‘Thriller’ van Michael Jackson :)
  • Julia Blake (UK) gaf op een bewonderenswaardig heldere manier uitleg over de GDPR
  • Regina Wong (UK) vertelde boeiend over haar bestaan als minimalist. Boektip: haar bestseller ‘Make Space’.
  • Gail Gibson (UK) legde aan de hand van een zandlopermodel uit hoe je je ideeën kunt ‘opruimen’, stroomlijnen
  • Dr. Stuart Womsley (UK) ging in gesprek over klanten met psychologische aandoeningen
Blijven leren is leuk, en als de materie al bekend is, is het fijn om te herkennen en aan te vullen wat bij je past. Er is tenslotte ‘only one me’! Dat was misschien wel de rode draad van alle presentaties. We zijn ieder uniek als organizer, en het is belangrijk om jezelf te blijven – je hebt en krijgt dan ook de klanten en opdrachten die bij je passen.
Naast de ingevlogen sprekers kregen we ook nog ‘inside information’. De drie ‘presidents’, de eerste (Cassie Tillett) en de huidige (Ingrid Jansen) van APDO, én de ‘onze’, van de NBPO (Anke Algera), werden geïnterviewd en gevraagd naar hun ervaringen en belevenissen als organizer én als voorzitter. Hun ‘pearls of wisdom’: "there is only one me” (Cassie Tillett); "PO is running a business ánd being with clients” (Ingrid Jansen) en "ask ‘how come’ instead of ‘why’” (Anke Algera).

Daarnaast vertelde het bestuur van de APDO waar ze mee bezig is; de vereniging blijft groeien en de behoefte aan professional declutterers en organisers in Groot Brittannië ook. De APDO organiseert veel om het beroep onder de aandacht te brengen; wanneer de klok op de zomertijd springt bijvoorbeeld, is er de ‘Spring Clearing Week’, om huis en hoofd op te ruimen. President Ingrid Jansen treedt per 1 april af, ze kreeg een ‘lifetime honourship’. Wel verdiend, zij heeft voor een grote groei en aandacht gezorgd voor de APDO.

Tussen alle presentaties door waren er ‘breaks’ met heerlijke catering, tijd en ruimte voor bijpraten met bekenden, nieuwe ontmoetingen, uitwisselen van ervaringen en interessante boeken, van collega organizers. Mijn ‘Plan-in’ , de Engelse versie, was ook meegekomen in mijn koffer, en werd met interesse bekeken (en aangekocht).
De dagen werden afgesloten in, natuurlijk, een Pub. Met hoofden vol informatie en ontmoetingen vlogen of treinden we weer terug naar Nederland. Dat verliep minder georganiseerd, doordat door het slechte weer de meeste vliuchten geannuleerd werden. Maar daardoor hebben Anke Algera en ik maar meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om met de trein onder het Kanaal door te gaan. Die uitdaging pakten we met beide handen aan :)

En nu... weer geïnspireerd aan de slag! En volgend jaar vast wel weer een ontmoeting met collega’s ‘overseas’. 

 
De Professional Organizer

zoek een professional organizer

Professional Organizer worden
volg dé driedaagse training
Laatste nieuws
NBPO al 20 jaar experts in
rust, ruimte en overzicht!