Professional Organizer

Professional Organizer
Particulier

Professional Organizer

Professional Organizer
Zakelijk

Professional Organizer

Professional Organizer
worden

Professional Organizer

Professional Organizers
Overzicht

Print deze pagina

Hoe kies je een professional organizer?

Misschien heb je al vele malen geprobeerd zelf je zaken op orde te brengen, trainingen gevolgd of laten volgen Helaas heb je nog niet het gewenste resultaat gekregen. Je besluit om een professional organizer in de arm te nemen. De professional organizer helpt jou om je doelen te bereiken. Vind de organizer die bij je past.
Kijk hier voor het document 'Wat heeft een professional organizer van de NBPO te bieden'.


Wat voor soort professional organizer heeft jouw bedrijf nodig?

Je zoekt een professional organizer die ervaring heeft in het bedrijfsleven. Er zijn organizers met een breed scala aan diensten. En er zijn organizers die zich op een bepaald gebied gespecialiseerd hebben. Denk daarbij aan: het geven van diverse in-company-trainingen, timemanagement, computermanagement, etc. De specialisaties staan op de NBPO-site vermeld bij de betreffende organizers als werkterrein.

Hoe selecteer je de juiste professional organizer?

Het is mogelijk om contact te maken met meerdere organizers. Bel een organizer op stuur een e-mails uit. Een kennismakinggesprek is zo gemaakt en is vaak vrijblijvend. Houdt er rekening mee dat er kosten aan verbonden kunnen zijn. Het lidmaatschap van de NBPO betrekt de leden bij de ontwikkeling van hun vak. Het geeft tevens een garantie dat zij zich houden aan de code die onze beroepsvereniging hanteert.


Welke vragen zou je kunnen stellen om een organizer te vinden die bij je past?

Een paar voorbeelden:
  • Wat is het aanbod?
  • Wat zijn de specialisaties?
  • Hoelang is diegene al professional organizer?
  • Wat is zijn/haar achtergrond, welke (specifieke) werkervaring?
  • Wat kan je verwachten tijdens een sessie, workshop of training?
  • Wat is het tarief?
Het contact met de professional organizer zal heel persoonlijk zijn. Een ervaren professional organizer stelt veel vragen en heeft oprechte interesse. Er zullen vragen gesteld worden over de huidige manier van werken. Maar ook wat de persoonlijke en zakelijke wensen zijn, hoe je dit wilt bereiken en wat je daarvoor nodig hebt. Op deze manier wordt gekeken of een goede samenwerking mogelijk is.

Wat kost een professional organizer?

Zoals bij veel beroepsgroepen het geval is, verschillen de tarieven op basis van kennis en ervaring, reisafstand en concurrentie. Veel professional organizers hanteren een tarief per uur. Anderen stellen een totaalprijs vast voor het behalen van een concreet omschreven eindresultaat. Elke professional organizer heeft een unieke achtergrond, aanpak en werkwijze. Het is vooral belangrijk om een expert in te schakelen die voldoet aan je wensen.

NBPO leden en certificering

Leden van de NBPO moeten voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Zo moeten zij voldoende ervaring hebben, goed verzekerd zijn en zich regelmatig laten bijscholen. Een organizer die lid is van de NBPO heeft veel te bieden, meer hierover in het document 'Waarom een NBPO lid inschakelen?"

Daarnaast kent de NBPO aspirant-leden. Dit zijn leden die momenteel de procedure voor het volwaardig lidmaatschap doorlopen. 

Vanaf 15 februari 2012 kunnen ervaren Professional Organizers van de NBPO zich door een onafhankelijk bureau laten registreren tot Register Professional Organizer® (RPO®) of tot Master Register Professional Organizer® (MRPO®).
Wil je meer weten over de eisen die gesteld worden aan registratie, lees dan de uitgebreide informatie hier: RPO® en MRPO®.

Er is geen erkende Nederlandse certificering als professional organizer binnen de NBPO of binnen Nederland. Er is wel een mogelijkheid tot certificering via de VS, die door de NBPO worden erkend; de professional organizer die succesvol het derde niveau van het meerjarige opleidingstraject bij het ICD(Institute for Challenging Disorganization) afsluit, is Certified Professional Organizer in Chronic Disorganization (CPO-CD®).

zoek een professional organizer